Po prethodnom dogovoru kupili kocke za potpalu pa zapalili automobil

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 2.jpg

Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kazneno djela “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri muške osobe starosti 19, 20, 25 i 29 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se osumnjičeni su po prethodnom dogovoru, 3. prosinca 2023. godine osobnim automobilom u vlasništvu 20-godišnjaka, dovezli se do trgovine na Trnju gdje je 19-godišnjak kupio kocke za potpalu, nakon čega su otišli do parkirališta u Dubravi gdje su se razdvojili. Nešto kasnije, oko 23.35 sata, 19-godišnjak i 20-godišnjak zajedno su osobnim automobilom za sada nepoznate marke došli u Vraničku ulicu, prišli parkiranom Volkswagen Golfu zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 58-godišnjaka, gdje je s ciljem dovođenja u opasnost imovine većeg opsega izazivanjem požara, 19-godišnjak otvorenim plamenom zapalio ranije kupljene kocke za potpalu te ih stavio na prednju stranu automobila koji se nalazio uz obiteljsku kuću i plinski priključak time je nastala opasnost od proširenja požara na kuću u kojoj se tada nalazilo nekoliko osoba. Uslijed navedenog vozilo se zapalilo. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.
 
Nakon što su zapalili vozilo, vratili su se na područje Dubrave na dogovoreno mjesto na kojemu su se i razdvojili, te se tamo ponovno sastali s 25-godišnjakom i 29-godišnjakom, nakon čega su se svi zajedno osobnim automobilom u vlasništvu 20-godišnjaka udaljili u nepoznatom smjeru.
Nastala materijalna šteta iznosi 16.000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv svih osumnjičenih je posebno izvješće dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok su 19-godišnjak i 20-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku.

Stranica