Pokušao omesti policiju promjenom registarskih pločica

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Policija u bijegu spriječila muškarca za kojeg se sumnja da je počinio više kaznenih djela na području Zaprešića

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim državljaninom Republike Slovačke zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krađa“, „Krivotvorenje isprave“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je muškarac u noći sa subote 27. travnja na nedjelju 28. travnja 2024. u vremenu od 18.20 sati do 2.30 sati na području Zaprešića s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i oduzimanja tuđe pokretne stvari počinio ukupno sedam kaznenih djela, od čega je šest kaznenih djela „Krađa“, s time da je jedno kazneno djelo „Krađa“ u pokušaju te jedno kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“.
 
Sumnja se da je osumnjičeni u pet navrata dolazio do obiteljskih kuća, dvorišta i garaža ali  i sportskog objekta na području Zaprešića te iz njih otuđio jedan osobni automobil marke Opel Corsa zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 90-godišnjaka u kojemu su se nalazili; ključ od vozila, prometna i vozačka dozvola kao i razni alati. Iz sportskog objekta jedan bicikl marke X-Fact, te iz kuće nekoliko pari tenisica te razne druge artikle za kućnu upotrebu i osobnu higijenu nakon čega bi pobjegao.
 
Nadalje, sumnja se da se nakon što je otuđio osobni automobil iz dvorišta obiteljske kuće, u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari dovezao navedenim automobilom na parkiralište trgovačkog lanca te ušao u isti i otuđio razne artikle nakon čega se isto dao u bijeg.
 
Muškarac je, sumnja se počinio i kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“, na način da se s otuđenim osobnim automobilom marke Opel Corsa dovezao na parkiralište trgovačkog lanca, gdje je izašao iz vozila te s istog demontirao pripadajuće registarske pločice, te ih potom montirao na obližnji parkirani osobni automobil također iste marke i tipa Opel Corsa u vlasništvu 80-godišnjaka, s kojega je na isti način demontirao registarske pločice i montirao ih na osobni automobil koji je otuđio te ih na taj način zamijenio. S tako nepripadajućim registarskim pločicama na vozilu udaljio se s mjesta događaja te vozilo ostavio parkirano i zaključano na području Zaprešića, a koje su policijski službenici pronašli slijedećeg dana.
 
Također, iz jedne od garaža pokušao je otuđiti skuter marke Peugeot, zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 30-godišnjaka ali ga je u tome zatekao vlasnik kuće zbog čega je odustao od daljnje namjere otuđenja skutera. U istome dvorištu potom je otuđio bicikl marke KTM te pobjegao s mjesta događaja. Osumnjičenog muškarca u bijegu, policijski službenici uočili su i zaustavili u neposrednoj blizini mjesta događaja počinjenja kaznenog djela te ga uhitili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog muškarca policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica