Zagrebačka je policija provela ciljanu akciju pojačanog postupanja prema vozačima motocikla, mopeda, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto_promet.jpg

Utvrđeno je ukupno 34 ciljanih prekršaja

FOTO: Ilustracija

U utorak 23. i srijedu, 24. travnja 2024. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedena je ciljana akcija pojačanog postupanja prema vozačima motocikla, mopeda, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava radi podizanja više razine sigurnosti u cestovnom prometu s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda, bicikala, ali i osobnih prijevoznih sredstava kao jednog od noviteta u smislu zakonskih odredbi vezano za novu kategoriju vozila u cestovnom prometu.
 
Tijekom provođenja akcije, policijski službenici su obavili kontrolu 111 vozila od čega 34 bicikla, 38 osobnih prijevoznih sredstava te 39 vozača mopeda i motocikala.
 
Utvrđeno je ukupno 34 ciljanih prekršaja, od toga kod vozača mopeda i motocikala utvrđeno je 14 prekršaja dok je utvrđeno 16 prekršaja vozača bicikla te 14 prekršaja vozača osobnih prijevoznih sredstava.
 
Kako bismo podsjetili na važnost dva kotača u prometu na cestama kliknite na poveznicu: I dva kotača su jednako važna !      

Stranica