Zagrebačka policija zaplijenila skoro 109 kilograma marihuane i više od 500 grama kokaina

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/SVIBANJ/8-5-2019 droga-press/Slika_01.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe starosti 38 i 33 godina te jednom ženskom osobom starosti 33 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine konoplje tipa droge marihuana i kokain, a koju su potom sakrivali i prepakiravali u iznajmljenom stanu na području Novog Zagreba. U isto vrijeme, jedan od njih 38-godišnjak u iznajmljenoj je garaži na području Trešnjevke skrivao i konoplje tipa droge marihuana. Tako pripremljenu drogu, preprodavali su na ilegalnom tržištu.

U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine u 13.30 sati u Zagrebu u Ulici Franje Malnara, prilikom uhićenja osumnjičeni 38-godišnjak je iz svoje torbice tada dragovoljno predao 148 grama konoplje tipa droge marihuana pakirane u dva plastična paketa te određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Nadalje, istoga dana u poslijepodnevnim satima, pretragom stana kojim se koriste osumnjičeni ( 38,33,33) pronađeno je ukupno 1.380 grama konoplje tipa droge marihuana, pakirane u tri plastična paketa, 528 grama droge kokain pakirane u dva plastična paketa, tri digitalne vage s tragovima droge, uređaj za vakumiranje i vrećice za pakiranje.

Dan kasnije, u utorak 7. svibnja 2019. godine u jutarnjim satima u Zagrebu na području Trešnjevke, pretragom garaže, kojom se koristi osumnjičeni 38-godišnjak,  pronađeno je ukupno 107 kilograma i 350 grama konoplje tipa droga marihuana pakirane u 102 plastična paketa te vreće i folije za potrebne za takvo pakiranje.  

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja policija je pronašla ukupno 108 kilograma i 730 grama konoplje tipa droga marihuana kao i 528 grama droge kokain.
 
Pronađena količina i način pakiranja droge te predmeti za vaganje i pakiranje droge, uz novac idu u prilog činjenici da je pronađena droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 38-godišnjak je u zakonskom roku, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, također i osumnjičeni 33-godišnjak i 33-godišnjakinja su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu.

FOTO: PUZ