Okolnosti pronalaska tijela

U četvrtak, 9. travnja 2020. godine u Sesvetama, Pakračka bb, (površina obrasla raslinjem između Bjelovarske i Varaždinske ulice i dječjeg vrtića), u derutnoj baraci, pronađeno je tijelo nepoznate muške osobe.
 
Obavljenim očevidom je utvrđeno da se radi o tijelu muškarca, starosti iznad 50 godina života, dužine tijela oko 176 cm, izrazito mršave tjelesne građe, sijede, djelomično kovrčave kose, dužine do 10 cm, sijede brade, izrazito lošeg stanja zubala.
 
Tijelo je bilo odjeveno u plave traperice, donji dio trenirke crne boje, dvije jakne crne boje, pulover crno žute boje, majicu bež boje i tanju majicu dugih rukava, plave boje, a na nogama imao plavo bijele tenisice i bijele čarape.
 
Na lijevom stopalu je utvrđena gangrena dijela stopala, a stopalo je bilo omotano medicinskim zavojem. Uz tijelo je pronađen mjerač šećera u krvi.
 
Tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je početak mjeseca travnja 2020. godine. 
 
Na tijelu su nastupile promijene u vidu nedostatka tkiva cijelog lica i dijela tijela, posljedica djelovanja životinja. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti.
 
Moguće je da se radi o beskućniku i osobi koja duže vrijeme nije regulirala osobne dokumente i statuse. 
 
Fotografije možete pogledati - Uznemirujući sadržaj

Fotografija 1,

Fotografija 2,

Fotografija 3

 
 
U petak 4. lipnja 2021. godine na području Ivanić Grada u mjestu Dubrovčak Lijevi, Savska ulica bb, u koritu rijeke Save, uz skelski prilaz, pronađeno je tijelo nepoznate muške osobe.
 
Obavljenim očevidom utvrđeno je da se radi o tijelu muškarca, starosti vjerojatno iznad 50 godina života, dužine tijela oko 179 cm, srednje tjelesne građe, izrazito lošeg zubala. Osoba je bila proćelava. Prepoznatljiva obilježja su na licu, tj. lijevom i desnom obrazu i nosu gdje se utvrde adenomi lojnih žlijezda, tj. nakupljanje loja, što je bila prepoznatljiva karakteristika tijekom života. 
 
Tijelo je bilo odjeveno u majicu dugih rukava s kapuljačom i patent zatvaračem, svijetle (moguće bijele) boje, veličine L, plavu polo majicu kratkih rukava s bijelim vodoravnim crtama, veličine XL, s plavo crvenim ovratnikom, plavu majicu kratkih rukava, plave traper hlače, veličine 36. Oko vrata je pronađena drvena krunica. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti.
 
Tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je prva polovica mjeseca svibnja 2021. godine. 
 
Fotografije možete pogledati - Uznemirujući sadržaj

Fotografija 1

Fotografija 2

Fotografija 3

Fotografija 4


Fotografija 5