Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

U petak, 31. srpnja oko 1 sat na području Črnomerca, prema podu i dvojici muškaraca, iz vatrenog je oružja 51-godišnjak ispalio hitac.

U petak, 31. srpnja oko 1 sat na području Črnomerca, Graničnom su ulicom hodala dvojica prijatelja, starosti 26 i 25 godina.
Do njih je došao 51-godišnjak i iz za sada neutvrđenog razloga iz vatrenog oružja ispalio hitac u pod, a potom hitac pokraj 26-godišnjaka koji se tada s njime i tjelesno sukobio. Nakon sukoba mladići su se udaljili prema svojim kućama na području Stenjevca isto kao i stariji muškarac.
Policijski su službenici s Črnomerca, temeljem dojave građana na 92, u 1 su sat došli na navedenu adresu ali nikoga od sudionika ili eventualnih svjedoka događaja nisu zatekli.
Istoga dana u popodnevnim su satima u policiju događaj došli prijaviti mladići, a u večernjim satima 51-godišnjak. Muškarac koji je pucao, dragovoljno je izručio revolver marke Smith&Wesson kojeg je ilegalno posjedovao, a s kojim je, kako sumnjamo, počinio ovo kazneno djelo.
U tijeku je utvrđivanje prekršajne i kaznene odgovornosti svih sudionika u ovom događaju, nakon čega ćemo temeljem utvrđenih činjenica podnijeti i odgovarajuće prijave.


Stranica