Prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama

Jučer, 11. kolovoza oko 21.30 sati na Aleji Bologna, južni rub ugibališta između zapadnog i istočnog kolnika na sjevernoj strani tunela, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil kia cee`d (zagrebačkih reg. oznaka) i moped vespa (zagrebačke reg. oznake) i u

Jučer, 11. kolovoza oko 21.30 sati na Aleji Bologna, južni rub ugibališta između zapadnog i istočnog kolnika na sjevernoj strani tunela, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil kia cee`d (zagrebačkih reg. oznaka) i moped vespa (zagrebačke reg. oznake) i u kojoj su teško ozlijeđeni vozač mopeda (1958.) i suputnica (također 1958.).

Vozač kie cee`d (1951., pod utjecajem alkohola od 1,23 ‰) se kretao desnom prometnom trakom zapadnog kolnika Aleje Bologne u smjeru juga. Dolaskom do ugibališta skrenuo je u lijevu prometnu traku zbog pretjecanja vozila ispred sebe, a po povratku u desnu nije se uvjerio da navedenu radnju može izvršiti bez opasnosti po druge vozače i naletio prednjim desnim dijelom automobila na stražnji lijevi bočni dio mopeda koji se kretao u smjeru juga. Moped je, zbog naleta, odbačen na rubni kamen i nastavio je kretanje stružući po nogostupu, vozač je odbačen preko zaštitne ograde na meki teren, dok je suputnica odbačena na nogostup.

Liječnička pomoć pružena im je u KB Sestara milosrdnica (vozač) i OB Sveti Duh (suputnica) gdje su ozlijede klasificirane kao teške.


Stranica