Iznuda

Policijski službenici Policijske postaje Novi Zagreb dovršili su 15. rujna kriminalističku obradu nad hrvatskim državljaninom (1968.), a zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela iznuda i protupravno oduzimanje slobode na štetu hrvatske državljanke (1980.).

Policijski službenici Policijske postaje Novi Zagreb dovršili su 15. rujna kriminalističku obradu nad hrvatskim državljaninom (1968.), a zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela iznuda i protupravno oduzimanje slobode na štetu hrvatske državljanke (1980.). Osnovano se sumnja da je osumnjičeni u vremenu od studenog 2004. do siječnja 2009. za vrijeme dok je sa oštećenom živio u zajedničkom domaćinstvu na području Novog Zagreba istu verbalno i fizički zlostavljao, te je od nje tražio da posuđuje novac od rodbine i da mu ga predaje. U siječnju 2009. oštećena je napustila osumnjičenog, no on joj je nastavio prijetiti putem telefona, zahtijevajući od nje da mu se vrati. U utorak, 08. rujna u jutarnjim satima osumnjičeni je došao na adresu stanovanja oštećene, te je lupao po vratima stana tražeći od nje da izađe. Kada je oštećena izašla udario ju je i tražio od nje da mu u roku od dva dana isplati 20 000 kuna. Uz prijetnje smrću, protivno njenoj volji, odveo ju je do adrese njegova stanovanja, gdje ju je nastavio maltretirati i prijetiti joj.

Supruga osumnjičenog (1970.) se za vrijeme ovog događaja nalazila u stanu, te je osumnjičeni oštećenu pustio na njen zahtjev. I nakon što ju je pustio osumnjičeni je nastavio sa telefonskim prijetnjama, te je oštećena 12. rujna odlučila zatražiti pomoć policije. Nakon provedene kriminalističke obrade osumnjičeni je 15. rujna doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica