Razbojništvo, tjelesna ozljeda i nasilničko ponašanje

Policijski službenici Vi policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom 16-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su u subotu, 24. listopada počinili kaznena djela razbojništvo, tjelesna ozljeda i nasilničko ponašanje na štetu 15-godišnjaka. Osnovano se sumnja da je oštećeni navedenog datuma oko 22,30 sjedio na klupi ispred trgovačkog centra na Aveniji Dubrovnik kada su mu prišla trojica osumnjičenih.

Policijski službenici Vi policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom 16-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su u subotu, 24. listopada počinili kaznena djela razbojništvo, tjelesna ozljeda i nasilničko ponašanje na štetu 15-godišnjaka. Osnovano se sumnja da je oštećeni navedenog datuma oko 22,30 sjedio na klupi ispred trgovačkog centra na Aveniji Dubrovnik kada su mu prišla trojica osumnjičenih. Jedan od njih mu je prišao i zatražio novac za cigarete, a kada je oštećeni posegnuo u džep jakne da mu novac preda, prvoosumnjičeni ga je udario. Na to ostala dvojica prilaze s leđa, udaraju ga i ruše na tlo. Oštećeni se pridigao i počeo bježati u smjeru Građevinskog školskog centra, a trojici osumnjičenih pridružuje se i četvrti koji se do sada nije miješao u tijek događaja. Oštećenom su u trku strgnuli kožnu jaknu s mobilnim telefonom i novčanikom te lančić koji mu je bio oko vrata ali je oštećeni nastavio trčati još nekoliko metara kada mu je četvrtoosumnjičeni prepriječio put i srušio ga na tlo. Na tlu su ga sustigla ostala trojica te zajedno sa četvrtoosumnjičenim počeli ga tući i na taj način su ga doveli u ponižavajući položaj. Jaknu i nakit su mu vraćeni, ali mobilni telefon i novčanik osumnjičeni su zadržali. Ozlijeđenom maloljetniku liječnička pomoć pružena je u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da se radi o tjelesnim ozljedama.

Osumnjičeni maloljetnici su po dovršetku kriminalističkog istraživanja dovedeni Općinskom sucu za mladež, odnosno u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica