Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i uporaba sredstava prisile

U ponedjeljak, 16. studenoga oko 10.30 sati na području Medvešćaka, Antuna Bauera, policijski službenik na službenom motociklu obavljao je kontrolu prometa. Kod raskrižja Draškovićeve i Ulice kneza Borne uočio je vozača koji je upravljao motociklom Yamaha bez registracijskih oznaka, zbog čega mu je dao znak („stop“ tablicom ) da se zaustavi. Nepoznati vozač se oglušio na zapovijed i nastavio vožnju u smjeru Ulice Antuna Bauera, gdje ga je policijski službenik sustigao i zaustavio. Silaskom s motocikla nepoznati vozač odgurnuo je policijskog službenika i počeo bježati. Kada ga je policijski službenik sustigao, nepoznati vozač ga je udario šakom, pa je policijski službenik nad njim uporabio sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje). Muškarac je doveden u službene prostorije, gdje je utvrđen njegov identitet (27 god.). Također, obojici je pružena liječnička pomoć, a liječnik Hitne medicinske pomoći utvrdio je da su lakše ozlijeđeni.


Foto:
Ilustracija

U ponedjeljak, 16. studenoga oko 10.30 sati na području Medvešćaka, Antuna Bauera, policijski službenik na službenom motociklu obavljao je kontrolu prometa. Kod raskrižja Draškovićeve i Ulice kneza Borne uočio je vozača koji je upravljao motociklom Yamaha bez registracijskih oznaka, zbog čega mu je dao znak („stop“ tablicom ) da se zaustavi. Nepoznati vozač se oglušio na zapovijed i nastavio vožnju u smjeru Ulice Antuna Bauera, gdje ga je policijski službenik sustigao i zaustavio. Silaskom s motocikla nepoznati vozač odgurnuo je policijskog službenika i počeo bježati. Kada ga je policijski službenik sustigao, nepoznati vozač ga je udario šakom, pa je policijski službenik nad njim uporabio sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje).

Muškarac je doveden u službene prostorije, gdje je utvrđen njegov identitet (27 god.). Također, obojici je pružena liječnička pomoć, a liječnik Hitne medicinske pomoći utvrdio je da su lakše ozlijeđeni.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, protiv 27-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog. Slijedi kriminalističko istraživanje.



Stranica