Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari


Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici VI. policijske postaje Novi Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanja nad 30-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

U subotu, 21. studenoga oko 19 sati u Brezovičkoj cesti prilikom redovne kontrole prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke Hyndai Accent zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni. Dragovoljno je otvorio prtljažnik u kojem su policijski službenici uočili automatsku pušku i sačmaricu. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršena je pretraga vozila te je pronađena jedna automatska puška marke Crvena zastava M72 s 7 pripadajućih spremnika napunjenih s 210 komada streljiva i sačmarica marke Mossberg s 22 komada streljiva. Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na prekršajnu obradu i kriminalističko istraživanje.

Po njihovom završetku protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju te kaznena prijava redovnim putem zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog oružja i eksplozivnih tvari.


Stranica