Pokušaj protupravne naplate, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Policijski službenici s Trnja dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju na štetu 50-godišnjakinje.

Policijski službenici s Trnja dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 38 i 30 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju na štetu 50-godišnjakinje.
Stariji osumnjičenik je od lipnja do početka studenoga  ove godine bio podstanar kod oštećene.
Od početka studenog kada je odselio zajedno s drugoosumnjičenim je učestalo putem telefonom i mobitela zvao oštećenu upućujući joj ozbiljne prijetnje i tražeći da mu vrati novac od pologa koji joj je dao prilikom najma stana u iznosu od 1 500 kuna.
U ponedjeljak, 23. studenoga oštećena starijem osumnjičeniku predaje 800 kuna, dio duga.
U srijedu, 25. studenoga, oko 22.35 sati dok se u kući na području Trnja nalazila oštećena zajedno sa svojom maloljetnom kćerkom osumnjičeni su lakozapaljivom tekućinom polili plastičnu roletu s vanjske strane prozora i otvorenim je plamenom zapalili.
Idućega dana, kroz otključana vrata noć ranije zapaljene kuće, ulazi mlađi osumnjičenik i u ime starijeg joj prijeti usmrćivanjem ukoliko ne preda traženi novac.
Iz strah za svoj život zbog ozbiljnih prijetnji oštećena istrčava iz kuće na ulicu gdje ju je osumnjičeni sustiže i udara.  
Nakon provedenog i dovršenog kriminalističkog istraživanja, obojica osumnjičenih su uz posebno izvješće dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.
 


Stranica