Radni sastanak PUZ-a s predstavnicima lokalne samouprave

U ponedjeljak, 30. studenoga 2009. godine u prostorijama Policije uprave zagrebačke, održan je radni sastanak gradonačelnika gradova iz županije i načelnika općina na čelu sa županom Stjepanom Kožićem.

Inicijativu domaćina, načelnika Policijske uprave zagrebačke Tomislava Buterina, koji im se predstavio zajedno  sa svojim najbližim suradnicima, zamjenikom Mihaelom Vargom, načelnikom Sektora policije Dubravkom Teurom i načelnikom Sektora kriminalističke policije Markom Mikulićem. Svi prisutni su to prepoznali kao hvalevrijedan iskorak u obnovi odnosa policije i lokalne samouprave. Gradonačelnici i načelnici općina s područja zagrebačke Županije iznijeli su svoja iskustva, osvrnuli se na pohvale ali i na neke od problema na koja su naišli odnosno nailaze pri koordiniranju rada i suradnje s policijom.

Temeljem iznesenog, načelnik Policijske uprave zagrebačke Tomislav Buterin i župan Stjepan Kožić složili su se u razmišljanjima da je suradnja vrlo dobra što ne znači da nema prostora za njezino poboljšanje. Kontakt policajac je ono što lokalna zajednica smatra prioritetom. I gradovi i općine s područja Županije prisutnost kontakt policajca smatraju vrlo korisnim i iznimno dobro prihvaćenim od stanovnika lokalne zajednice. Upravo iz tih razloga, s ciljem da se poboljša međusobna suradnja svih koji mogu doprinijeti poboljšanju stanja sigurnosti a samim time i kvalitete življenja određenog područja, i općine su prepoznale svrhu VIJEĆA ZA PREVENCIJU koje svi gradovi s područja Zagrebačke županije već imaju.

„Policijske su postaje temelj kvalitetnog rada, one su operativna baza. Ojačamo li postaje kvalitetom i kvantitetom neizostavan je bolji rezultat u radu. Uz sve veći broj kontakt policajca čiju prisutnost i nezamjenjiv rad svi pozdravljaju pojačala bi se preventivna aktivnost. Naizgled malim problemima i kriminalu u lokalnoj zajednici na taj bi način onemogućili jačanje i širenje.“ – složili  su se u razmišljanju načelnik Tomislav Buterin i župan  Stjepan Kožić. 



Stranica