Provođenje akcije „MIR I DOBRO“

S ciljem sprječavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava II. razreda na štandovima, a koje je dozvoljeno samo u specijaliziranim trgovinama, policijski su službenici Policijske postaje Velika Gorica u petak, 18. prosinca u sklopu operativne akcije „MIR I DOBRO“ proveli raciju po Tržnom centru Velika Gorica.

Tom su prilikom zatekli na više štandova u neovlaštenoj prodaji veću količinu pirotehničkih sredstava II. razreda, pa su osobe koje su ih prodavale dovedene u policijsku postaju radi kriminalističkog istraživanja. Tada je od više osoba oduzeto ukupno 219 kutija petardi, 268 komada raznih raketa i 41 komad raznih kutija vatrometa. Protiv počinitelja biti će podnijeti optužni prijedlozi radi počinjenja prekršaja iz čl.51. Zakona o eksplozivnim tvarima. Naglašavamo da je provedenom akcijom također pronađeno i zatečeno u nelegalnoj prodaji 340 komada kopija raznih CD i DVD medija s igrama za igrače konzole, koji su također oduzeti. U petak, 18. prosinca na području Dubrave, policijski službenici policijske postaje Dubrava u provođenju operativne akcije „Mir i dobro“ zaustavili su osobni automobil marke Volkswagen Passat zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak.

Vozač je dragovoljno otvorio prtljažnik i pokazao pirotehnička sredstva u njemu, a budući da nije posjedovao valjan dokaz o nabavi pirotehničkih sredstva, oduzeto mu je 390 komada petardi II. razreda.


Stranica