Prometna nesreća s teško i lakše ozlijeđenim osobama

Jučer, 25. siječnja oko 12,30 sati na području Svetog Ivana Zelina, na autocesti A4 56-godišnji muškarac osobnim se automobilom marke VW Passat (zagrebačkih registracijskih oznaka), kretao desnom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste u smjeru juga, smjeru namijenjenom kretanju vozila iz suprotnog smjera i zabranjenom za njegov smjer kretanja.


Foto:Ilustracija

Jučer, 25. siječnja oko 12,30 sati na području Svetog Ivana Zelina, na autocesti A4 56-godišnji muškarac
osobnim se automobilom marke VW Passat (zagrebačkih registracijskih oznaka), kretao desnom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste u smjeru juga, smjeru namijenjenom kretanju vozila iz suprotnog smjera i zabranjenom za njegov smjer kretanja.

Na 81 km + 150 m ugrozio je 35-godišnju vozačicu osobnog automobila Ford Focus (zagrebačkih registracijskih oznaka), koja se kretala lijevom prometnom trakom autoceste u smjeru sjevera i prisilio ju da naglim desnim skretanjem izbjegne direktni nalet.

Focus je u zanošenju preko desne prometne trake zahvatio meki teren i prednjim dijelom naletio na SOS telefon s metalnim stupićem, a zatim i na metalno-elastičnu odbojnu ogradu. Zarotirao se i ponovno naletio na ogradu, te se zaustavio.

Zatim, na 82 km + 500 metara, krećući se istom prometnom trakom, 56-godišnji vozač je ugrozio 64-godišnjeg vozača osobnog automobila marke VW Polo, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji se kretao lijevom prometnom trakom autoceste u smjeru sjevera. Također ga je prisilio da naglim desnim skretanjem izbjegne direktni nalet, pa je vw polo u zanošenju u desnoj prometnoj traci prednjim lijevim dijelom naletio na stražnji desni dio fiata bravo (varaždinske registracijske oznake) kojim je upravljao 32-godišnji muškarac. Bravo se kretao desnom prometnom trakom u smjeru sjevera u koloni vozila, poslije čega je Polo sletio izvan kolnika na meki teren s istočne strane kolnika.

 

Nastavivši se kretati istom trakom, 56-godišnjak je, na 86 km + 500 m, prednjim dijelom passata naletio na prednji desni dio teretnog automobila marke Citroen Jumper (krapinskih reg. oznaka) kojim je upravljao 28-godišnji muškarac. On se kretao lijevom prometnom trakom u smjeru sjevera, a u trenutku nesreće izbjegavao je nalet u kočenju u lijevo gdje je lijevim bočnim dijelom naletio na dvostruku metalno-elastičnu odbojnu ogradu, gdje se zaustavio.

U nesreći je teške tjelesne ozljede zadobio vozač vw passata, a liječnička mu je pomoć pružena u KB Dubrava gdje je zadržan na liječenju

Lakše tjelesne ozljede zadobila je vozačica ford focusa kojoj je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Sveti Ivan Zelina, a zatim i u KB Dubrava, nakon čega je puštena kući.

Tijekom očevida, policijski su pregledali vw passati i pronašli  ispod zadnjeg sjedišta pušku i streljivo koje su oduzeli. 

 


Stranica