Nogometna utakmica Dinamo – Hajduk – rezime postupanja

U službene prostorije policije dovedeno je 89 osoba od toga 65 domaćih i 24 gostujuća navijača Razlozi dovođenja su sljedeći:

U službene prostorije policije dovedeno je 89 osoba od toga 65 domaćih i 24 gostujuća navijača Razlozi dovođenja su sljedeći:

- 4 osobe dovedene su zbog posjedovanja sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda

- 12 osoba dovedeno je zbog posjedovanja transparenata kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje

- 15 osoba je dovedeno zbog bacanja predmeta u natjecateljski ili gledateljski prostor

- 2 osobe su dovedene zbog pjevanja pjesama čiji sadržaj potiče mržnju ili nasilje >- 2 osobe su dovedene zbog pozivanja i poticanja na tučnjavu >- 16   osoba dovedeno je zbog sudjelovanja u tučnjavi i napadima na službene osobe

- 19 osoba je dovedeno zbog uništavanja i oštećivanja inventara na stadionu i imovine u krugu stadiona

- 2 osobe su dovedene zbog narušavanja javnog reda i mira građana na osobito drzak način

- 11 osoba je dovedeno zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika

- 17 osoba je dovedeno iz preventivnih razloga jer su bile pod vidljivim utjecajem alkohola

- protiv jedne osobe je podnesena kaznena prijava zbog posjedovanja opojne droge Uporabljena su sredstva prisile prema 17 osoba, a u 6 odvojenih slučajeva uporabljena su sredstva prisile prema masi navijača.

U napadu na policijske službenike jedan je policijski službenik teško ozlijeđen, a 18 je lakše Dva su navijača teško ozlijeđena, a 18 je lakše.

Oštećeno je 7 službenih vozila i jedna službena kamera. Evidentirana su oštećenja 2 autobusa ZET-a, 2 tramvaja i 2 osobna automobila građana.

Nakon provedene prekršajne obrade 48 privedenih navijača je dovedeno sucu za prekršaje, a ostali su pušteni iz službenih prostorija.

Policijski službenici PUZ-a nastavljaju daljnji rad s ciljem otkrivanja počinitelja kaznenih djela napada na službene osobe, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (na štetu policijskog službenika), kao i drugih nedozvoljenih radnji počinjenih prije, za vrijeme i nakon završetka utakmice (oštećivanje imovine i slično).


Stranica