Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i napad na službenu osobu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starosti 20 godina zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djela protiv opće sigurnosti iz čl. 271. st. 1 u svezi čl. 263. st. 1 i 3 KZ-a RH na štetu jednog policijskog službenika te kazneno djelo napad na službenu osobu iz čl. 318 st. 1 KZ-a na štetu četvorice policajaca.

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starosti 20 godina zbog osnovane sumnje da je počinio Teško kazneno djela protiv opće sigurnosti iz čl. 271. st. 1 u svezi čl. 263. st. 1 i 3 KZ-a RH na štetu jednog policijskog službenika te kazneno djelo Napad na službenu osobu iz čl. 318 st. 1 KZ-a na štetu četvorice policajaca. 
Tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena je osnovana sumnja da je 1. svibnja oko 21.15 sati u Zagrebu, na sjevernoj tribini stadiona Maksimir, za vrijeme odigravanja nogometne utakmice između NK »Dinamo« i NK »Hajduk«, među skupinom navijača domaćeg kluba aktivno sudjelovao u narušavanju javnog reda i u napadima na službenike interventne policije koji su osiguravajući odigravanje utakmice pristupili tribini kako bi uspostavili narušeni javni red, odnosno spriječili sukobe i uništavanje imovine na stadionu.
Osumnjičeni je skrivajući svoj identitet na način da je oko lica svezao majicu bacao stolice prema policijskim službenicima, skrivao se iza drugih navijača, s udaljenosti od oko petnaest metara među interventne policajce bacio je ilegalno uneseno pirotehničko sredstvo  koje je prethodno zapalio .
U svojoj putanji pirotehničko je sredstvo udarilo policajca i eksplodiralo na podu, pri čemu je policajac teško ozlijeđen.
Nakon dovršenog  kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu je prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica