Krim istraživanje – teška krađa provaljivanjem u Šulentićevoj ulici

12./13. kolovoza policijski službenici PU zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Odjela općeg kriminaliteta završili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je zajedno s još jednim, trenutno nepoznatim, počiniteljem počinio kazneno djelo teške krađe, na štetu tvrtke iz Buja. U noći s utorka na srijedu, 13./14. srpnja,  od 15 do 9 sati došli su do ulaznih vrata skladišta tvrtke u Šulentićevoj ulici s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari.


Uporabom sličnog ili istog ključa otključali su lokot na zaštitnoj metalnoj rešetki ulaznih vrata skladišta, otvorili, i zavlačenjem podesnog predmeta između krila vrata i dovratka ta vrata obili i ušli u skladište iz kojeg su ukrali veće količine raznih proizvoda i prerađevina od tartufa kao i raznih ostalih prehrambenih proizvoda. Otuđene su predmete uskladištili u podzemnoj garaži vlasništvo treće osobe; 28-godišnjeg muškarca (za kojeg je utvrđeno da nema veze s kaznenim djelom) na području grada Zagreba.      
Tijekom kriminalističkog istraživanja provedene su pretrage osobnog vozila i podzemne garaže kojima se osumnjičeni koristio i kojom prilikom su pronađena sredstva izvršenja kaznenog djela kao i veći dio otuđenih stvari.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je 27-godišnjak prepraćen  dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je počinio gore opisano kazneno djelo teške krađe dok policijski službenici nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja identiteta drugog NN počinitelja.
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 245 tisuća kuna (djelomično obeštećeno).
 



Stranica