Teška tjelesna ozljeda, rasna i druga diskriminacija

Policijski službenici V. policijske postaje Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i i 32-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da su počinili tešku tjelesnu ozljedu i rasnu i drugu diskriminaciju nad 27-godišnjim kineskom državljaninom, te smrt iz nehaja 60-godišnjaka. Tridesetdvogodišnjak je prijavljen i za nasilničko ponašanje.


Foto: Ilustracija

Policijski službenici V. policijske postaje Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i i 32-godišnjakom,  zbog osnovane sumnje da su počinili tešku tjelesnu ozljedu i rasnu i drugu diskriminaciju nad 27-godišnjim kineskom državljaninom, te smrt iz nehaja 60-godišnjaka. Tridesetdvogodišnjak je prijavljen i za nasilničko ponašanje.

U nedjelju, 15. kolovoza oko 23,50 sati u Domagojevoj 14, dvojica osumnjičenih ušli su u dizalo s 27-godišnjim kineskim državljaninom. 32-godišnjak je pogrdnim riječima vrijeđao oštećenog u vezi njegova podrijetla, a kada su na 3 katu izašli iz lifta, osumnjičeni 32-godišnjak je i dalje vrijeđao 27-godišnjaka zbog rasne razlike te ga je u jednom trenutku srušio na tlo. U daljnjem napadu pomogao mu je i stariji 37-godišnji brat koji je također udarao po tijelu 27-godišnjaka.

Pošto je čuo buku i viku u stubištu zgrade, došao je 60-godišnjak, punac 27-godišnjaka i pokušao spriječiti napade prema zetu, kad ga je napao 32-godišnjak i zadao mu udarac u predjelu glave. Po dolasku policije 60-godišnjaku je pozlilo u svom stanu na 9.katu gdje je i preminuo zbog psihičke traume.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu

 


Stranica