Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti

Jučer, 5. rujna policijski službenici Policijske postaje Samobor dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika (16-godišnjaka) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Jučer, 5. rujna policijski službenici Policijske postaje Samobor dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika (16-godišnjaka)  zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Naime, policijski službenici PP Samobor su 5. rujna oko 0.30 sati na adresi u Samoboru, Gajeva ulica, postupali temeljem dojave građana da na autobusnom kolodvoru veća skupina mladića viče, galami i tuče se. Kada su došli policijski službenici zatekli su prvoosumnjičenog 16-godišnjaka kako baca kamenčiće na parkirana vozila. Upozorili su ga da prestane s takvim ponašanjem kako ne bi oštetio vozila. Na to je 16-godišnjak počeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike koji su ga nakon što se oglušio na zapovijed pokušali dovesti do službenog vozila, no on se istrgnuo i pobjegao. Policijski službenici su ga sustigli u Gajevoj ulici, a 16-godišnjak je nastavio s vrijeđanjem i omalovažavanjem te je počeo pružati otpor pa su ga policijski službenici uporabom tjelesne snage doveli do službenog vozila. Do njih je došla skupina od oko 15-ak mladića koja ih je vrijeđala i omalovažavala. U navedenoj skupini bio je i drugoosumnjičeni maloljetnik koji je nogom udario policijskog službenika.

Prvoosumnjičeni maloljetnik stalno je vrijeđao i pružao otpor, a s namjerom da spriječi policijske službenike u obavljanju službene radnje nogom je dva puta udario policijskog službenika. Nakon toga policijski službenici su fizičkom snagom savladali otpor prvoosumnjičenog i naknadno u istoj ulici u blizini pronašli i drugoosumnjičenog 16-godišnjaka. On je tom prilikom ponovno, u namjeri da spriječi policijske službenike u obavljanju službene dužnosti, udario spomenutog policijskog službenika u predjelu glave. Obojica maloljetnika su dovedeni u službene prostorije, gdje je u prisutnosti roditelja obavljeno alkotestiranje te je prvoosumnjičenom utvrđena koncentracija alkohola od 1,59 g/kg, a drugoosumnjičenom 1,18 g/kg. Također, dvojici osumnjičenih maloljetnika i policijskom službeniku liječnička je pomoć pružena u DZ Samobor, gdje su liječnici utvrdili da su sva trojica lakše ozlijeđena.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, i u nazočnosti roditelja odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Stranica