Krim. istraživanje - zloporaba opojnih droga


Foto: PU zagrebačka

Jučer, 14. rujna 2010. godine policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 30 i 32 godinu, kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 5.348,00 grama marihuane, te 35.200,00 kuna i 850 eura, za koje se sumnja da su pribavljeni preprodajom droga.

U jutarnjim satima 14. rujna 2010. godine na području zagrebačkog naselja Ferenščica uhićeni su 30-godišnjak i 32-godišnjak, te je istoga dana zbog sumnje da se bave preprodajom droga, temeljem naloga izvršena pretraga stana kojim su se osumnjičeni koristili. Tom je prilikom je pronađeno ukupno 5.348,00 grama marihuane pakirane u 7 paketa.
 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni na području BIH kupili pronađenu drogu, te istu u osobnom automobilu u vlasništvu osumnjičenog 32-godišnjaka prokrijumčarili na područje RH i sakrili u stanu kojim su se koristili. Tu su drogu namjeravali pripremiti za daljnju preprodaju.

 Nakon završenog kriminalističkog istraživanja isti su uz kaznenu prijavu odvedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.
 Osumnjičenici do sada nisu evidentirani kao počinitelji kaznenih djela.
 Vrijednost pronađene droge procjenjuje se na 80.000,00 kuna, dok bi u tzv. uličnoj prodaji dosegla i  dvostruko veću vrijednost.
 
 


Stranica