Prometna nesreća s poginulom osobom na Karlovačkoj cesti

Danas, 17. rujna oko 7 sati na Karlovačkoj cesti kod kućnog broja 39 dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 67-godišnji muškarac koji je upravljao vw passatom zagrebačkih registracijskih oznaka. Na prednji kraj njegova automobila naletio je 56-godišnji vozač svojim mercedesom 200 D, također zagrebačkih registracijskih oznaka.

Danas, 17. rujna oko 7 sati na Karlovačkoj cesti kod kućnog broja 39 dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 67-godišnji muškarac koji je upravljao vw passatom zagrebačkih registracijskih oznaka. Na prednji kraj njegova automobila naletio je 56-godišnji vozač  svojim mercedesom 200 D, također zagrebačkih registracijskih oznaka.
Vozač mercedesa je teško ozlijeđen, a vozio je pod utjecajem alkohola  od 0,52 g/kg.
Nešto prije naleta na passat mercedes se kretao karlovačkom cestom u smjeru Zagreba i činio razne prekršaje poput nepropisnog pretjecanja, vožnje po nogostupu i slalom vožnje po kolniku. Tu ga je primijetila i policijska auto-ophodnja iz suprotnog smjera koja se okrenula na parkiralištu i pod upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima krenula za njim.
Auto-ophodnja signalizirala mu je da se zaustavi, no vozač mercedesa je znakove ignorirao i nastavio se kretati prema mjestu Pavučnjak i tu počeo neoprezno pretjecati vozilo ispred sebe. Lijevim je retrovizorom udario  lijevi retrovizor opel astre iz suprotnog smjera kojom je upravljao 52-godišnji muškarac. Opel astra je također zagrebačkih registracijskih oznaka.
Mercedes se nastavio kretati trakom za vozila iz suprotnog smjera, krenuo je prestizati kolonu vozila ispred sebe i dalje ignorirajući svjetlosne i zvučne signale za zaustavljanje policijskog vozila iza sebe.
Kod kućnog broja 39, oko 250 metara od kontakta s opel astrom, mercedes prednjim krajem nalijeće na prednji kraj vw passata i 67-godišnji muškarac u njemu smrtno stradava.
Teško ozlijeđenom vozaču mercedesa liječnička je pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica u Zagrebu.
Od same nesreće do završetka očevida u 11,30 promet se, uz fizičku regulaciju, odvijao zaobilazno  kroz mjesta Galgovo i Zdenčina.


Stranica