Zlouporaba opojnih droga, zaplijenjeno 4 kilograma marihuane

 

FOTO: PU zagrebačka

U petak, 29. listopada 2010. godine policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starosti 30 godina, kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 4 kilograma droge marihuana. 

Dana 28. listopada 2010. godine u popodnevnim satima kod naplatnih kućica Lučko, prije ulaza na autocestu A1, prilikom redovne kontrole vozila i vozača od strane policijskih službenika II. policijske postaje prometne policije Zagreb, zaustavljen je i legitimiran 30-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je da isti upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Također je nad predmetnim izvršeno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, a kojim testiranjem je utvrđeno da je isti pod utjecajem opojne droge amfetamin. Nakon toga je osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnjak pregledan pomoću službenog psa za detekciju droga i on je na stražnjem sjedalu automobila pozitivno reagirao na prisutnost droge.

 Istoga dana pretražen je osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnjak, kojom prilikom su u unutrašnjosti automobila na stražnjem sjedalu pronađena sveukupno 4 paketa od prozirne PVC folije sa sveukupno 4 kilograma marihuane.

 Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 30-godišnjak nabavljao veće količine marihuane, koju je potom preprodavao na ilegalnom narko tržištu. Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu od oko 100 000 kuna.

 Osumnjičeni 30-godišnjak je do sada evidentiran kao višestruki počinitelj kaznenih djela teških krađa, krađa, prikrivanja, izrade i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela te jednog kaznenog djela prijevare.

 Protiv 30-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je vršio preprodaju većih količina marihuant, te je u petak, 29. listopada 2010. godine doveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

 Također će protiv 30-godišnjaka Prekršajnom sudu u Zagrebu biti podnijet optužni prijedlog poradi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te upravljanja motornim vozilom pod utjecajem opojnih sredstava.



Stranica