Sve o akciji „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“

 

Foto: MUP

Vlado Šola - audio klip.

Vlado Šola - video klip.

Konferencija za novinare 16.11.2010. - video klip (YouTube).

Živim život bez nasilja - podrška akciji - predsjednik RH prof.dr.sc. Ivo Josipović  - video klip

Živim život bez nasilja - podrška akciji - ministar unutarnjih poslova g. Tomislav Karamarko - video klip

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, uz potporu Programa UN za razvoj u RH pokrenulo je preventivnu akciju „Živim život bez nasilja“.    

Akcija se na području grada Zagreba i Zagrebačke županije provodi od ponedjeljka, 8. do srijede, 24. studenoga. Cilj akcije je podizanje svijesti građana da prijavljuju nasilje u obitelji i grade kulturu nenasilja u obiteljskim odnosima.
 
Nositelj preventivnih aktivnosti u sklopu akcije „Živim život bez nasilja“ u Policijskoj upravi zagrebačkoj je Ured načelnika, Odjel prevencije, koji u sklopu svojih redovnih aktivnosti organizira predavanja, uz određene prilagodbe prigodom obilježavanja borbe protiv nasilja u obitelji.

U sklopu redovnih predavanja učenicima VI. razreda PiA (prevencija i alternativa, u kojem se učenici upoznaju s ulogom i zadacima kontakt-policajca u prevenciji, prevencija različitih oblika asocijalnog ponašanja, zloporaba opojnih droga, konzumacija alkohola, vandalizam, iniciranje alternative, usmjeravanje energije prema pozitivnim vrijednostima života), određeno vrijeme posvećuje se temi nasilja u obitelji.

Na predavanje MAH-2 (Mogu ako hoću - 2 koje je namijenjeno roditeljima učenika 6. razreda osnovnih škola, a koje se provodi s ciljem da im se razjasni način ulaska mladih u svijet droga, simptome konzumenata, vrste droga, pravne propise koji reguliraju to područje i kako se oduprijeti svakom rizičnom ponašanju) zajedno s policijskim službenicima odlaze članovi Obiteljskog centra grada Zagreba, koji se u svom izlaganju na temu obiteljskog nasilja obraćaju prisutnim roditeljima.      

 Na konferenciji za tisak  23. studenoga 2010. god. u Zagrebu, Ulica Matice hrvatske 4, uz predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave zagrebačke biti će prisutni i predstavnici Grada, Županije, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i drugi partneri s kojima surađujemo u provođenju ove akcije.  

Ovu je akciju podržao i Vlado Šola, najpoznatiji hrvatski rukometni vratar. Audio i video zapise preuzmite desnim klikom miša na odgovarajući hiperlink.



Stranica