Predstavljena preventivna akcija "Živim život bez nasilja"

Danas su na konferenciji za novinare u PU zagrebačkoj u 10 sati predstavljene dosada poduzete aktivnosti uoči aktivnog provođenja kampanje „Živim život bez nasilja“.
Press konferenciju otvorila je načelnica Odjela prevencije, Marija Goatti Matijević, potom gđa.  Ljerka Lacković iz Obiteljskog centra i na kraju Nikolina Grubišić Požar iz Odsjeka maloljetničke delinkvencije.

Ravnateljica Obiteljskog centra pojasnila je  da centar kojim rukovodi pruža besplatnu savjetodavnu i psihološku pomoć svima koji ju zatraže, a Obiteljski centar Grada Zagreba u okviru svoje djelatnosti obavlja poslove savjetodavnog i preventivnog rada i druge stručne poslove koji se odnose na brak, međusobne odnose roditelja i djece, uzdržavanja i druge okolnosti u obitelji, te poticanje odgovornog roditeljstva i skrbi o svim članovima obitelji.
Sve informacije o njemu mogu se dobiti i putem službene stranice

Nikolina Grubišić Požar iz Odjela općeg kriminaliteta, Odsjeka maloljetničke delinkvencije novinarima je iznijela statističke pokazatelje i iscrpno pojasnila protokol postupanja koji slijedi nakon poziva na 192 i prijave obiteljskog nasilja.



Stranica