Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi zločina iz mržnje

U utorak, 14. prosinca u 13,05 sati u Ulici Savezne Republike Njemačke, ispred križanja s Avenijom Dubrovik, skupina od oko 40-ak mlađih osoba odjevenih u tamnu odjeću kamenovala je i oštetila autobus marke neoplan zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu tvrtke iz Zagreba. Autobus je iz Zračne luke Pleso prevozio 40-ak grčkih navijača Nogometnog kluba Paok iz Soluna. Dok je autobus prilazio raskrižju s avenijom Dubrovnik Skupina od oko 40 mlađih osoba tada je na stakla autobusa počela bacati kamenja. Bacivši preko 50 kamenja, razbili su većinu stakala i u unutrašnjost autobusa ubacili nekoliko baklji, tzv. bengalki koje su izazvale manji požar. Požar su ugasili vatrogasci, a nastala šteta na autobusu cijeni se većom. Manji broj osoba iz autobusa lakše je ozlijeđen, kao i jedan policijski službenik dok 52-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom ford mondeo zagrebačkih registracijskih oznaka na križanju spomenutih ulica nije ozlijeđen ali su na automobilu nastala manja oštećenja. Ozlijeđenim grčkim državljanima liječnička je pomoć pružena u KBC Zagreb i Klinici za traumatologiju. 

 

 

Foto: Ilustracija

U utorak, 14. prosinca u 13,05 sati u Ulici Savezne Republike Njemačke, ispred križanja s Avenijom Dubrovik, skupina od oko 40-ak mlađih osoba odjevenih u tamnu odjeću kamenovala je i oštetila autobus marke neoplan zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu tvrtke iz Zagreba. Autobus je iz Zračne luke Pleso prevozio 40-ak grčkih navijača Nogometnog kluba Paok iz Soluna. Dok je autobus prilazio raskrižju s avenijom Dubrovnik Skupina od oko 40 mlađih osoba tada je na stakla autobusa počela bacati kamenja. Bacivši preko 50 kamenja, razbili su većinu stakala i u unutrašnjost autobusa ubacili nekoliko baklji, tzv. bengalki koje su izazvale manji požar.  Požar su ugasili vatrogasci, a nastala šteta na autobusu cijeni se većom. Manji broj osoba iz autobusa lakše je ozlijeđen, kao i jedan policijski službenik dok 52-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom ford mondeo  zagrebačkih registracijskih oznaka na križanju spomenutih ulica nije ozlijeđen ali su na automobilu nastala manja oštećenja. Ozlijeđenim grčkim državljanima liječnička je pomoć pružena u KBC Zagreb i Klinici za traumatologiju.  

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka, 21-godišnjakom i 17-godišnjakom te ih po dovršenom istraživanju odveli u Istražni centar Županijskog suda u zagrebu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom  ili sredstvom u svezi zločina iz mržnje. U cilju utvrđivanja identiteta ostalih sudionika navedenog događaja policijski službenici sektora kriminalističke policije nastavljaju s daljnjim mjerama i radnjama.   



Stranica