Zlouporaba opojnih droga

Jučer, 10. veljače policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno 5 osoba za koje se osnovano sumnja da su sudjelovale u dopremanju i preprodaji marihuane na zagrebačkom području.

 

 

Foto: Ilustracija

Jučer, 10. veljače policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno 5 osoba za koje se osnovano sumnja da su sudjelovale u dopremanju i preprodaji  marihuane na zagrebačkom području.

U utorak, 8. veljače u popodnevnim satima na području Susedgrada uhićena su dva hrvatska državljana starosti 26 i 33 godine zbog sumnje da su kroz duži vremenski period vršili preprodaju marihuane, te je izvršenom pretragom obiteljske kuće 33-godišnjaka u naselju Brezje u Svetoj Nedjelji pronađen 21 kilogram marihuane pakirane u 82 paketa, dok je pretragom stana 26-godišnjaka u zagrebačkom naselju Špansko pronađena manja količina droge marihuana te digitalna vaga.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak marihuanu koja je pronađena pretragom njegove obiteljske kuće, preuzeo istog dana od 23-godišnjeg državljanina Republike Makedonije, koji je prethodno marihuanu sakrivenu u osobnom automobilu prokrijumčario u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Bajakovo. Sumnja se da su samu nabavku i krijumčarenje droge organizirala 2 državljanina Republike Makedonije starosti 37 i 38 godina, koji su također boravili na području Zagreba, ali se nisu nalazili na mjestu isporuke droge.

Dvadesetrogodišnji makedonski državljanin je dana 9. veljače u jutarnjim satima prilikom izlaska iz Republike Hrvatske uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo, te je izvršenom pretragom osobnog automobila kojim se koristio, ispod PVC zaštite s donje strane motora pronađen paket u kojem se nalazilo 304 grama marihuane, a radi se o paketu koji je osumnjičenik previdio prigodom vađenja droge iz skrovitih prostora automobila prigodom same isporuke droge.

Protiv 5 osoba podnijeta je kaznena prijava zbog krijumčarenja i preprodaje droge te su 26-godišnji i 33-godišnji hrvatski državljani i 23-godišnji makedonski državljanin, 10. veljače privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, dok su 37-godišnji i 38-godišnji makedonski državljani u bijegu.

Dvadestšestogodišnji osumnjičenik je do evidentiran zbog preprodaje droga, a 33-godišnjak zbog davanja lažnog iskaza, dok makedonski državljani nisu od ranije evidentirani u Republici Hrvatskoj.

Droga je bila namijenjena preprodaji na širem zagrebačkom ilegalnom tržištu, a njezina vrijednost u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu veću od 300 000 kuna.



Stranica