Dvije policijske uprave zajedno u preventivnoj akciji

Akciju u kojoj se pojačano nadzire alkoholiziranost sudionika u prometu, dopuštena brzina kretanja vozila i zlouporaba opojnih droga simultano su provodili policijski službenici naše i Policijske uprave krapinsko – zagorske. Kroz noć i rano ujutro s petka na subotu (20./21.) i sa subote na nedjelju (21./22.) utvrđeno je ukupno 1378 prometnih prekršaja 

 

Foto: Ilustracija

Akciju u kojoj se pojačano nadzire alkoholiziranost sudionika u prometu, dopuštena brzina kretanja vozila i zlouporaba opojnih droga simultano su provodili policijski službenici naše i Policijske uprave krapinsko – zagorske. Kroz noć i rano ujutro s petka na subotu (20./21.) i sa subote na nedjelju (21./22.) utvrđeno je ukupno 1378 prometnih prekršaja. Njih 108 bilo je vožnja pod utjecajem alkohola ili odbijanje alkotestiranja. Na samom mjestu prekršaja oduzeta je 101 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 148 vozača. Ukupno 22.2 % ili 24 vozača alkotestirana su s neslavnim i opasnim rezultatom većim od 1,5  g/kg alkohola ili su odbili alkotest, a rekorderi su 47-godišnjak koji je vozio neregistrirani traktor na području Vrbovca s izmjerenih 3,09 promila u petak oko 23 sata te 30-godišnja vozačica automobila koja je sudjelovala u prometu s 1,02 g/kg. Zaustavljena je na Zagrebačkoj aveniji i isključena iz prometa.

Udio žena – vozača koje su vozile pod utjecajem alkohola je 10,2% ili 11 vozačica, a prilikom provođenja akcije ukupno su 32 osobe zadržane ili smještene  u posebne prostorije  do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Sedamaest ih je uhićeno i dovedeno na prekršajni sud.

Na test za opojne droge bila je pozitivna jedna osoba od ukupno osam testiranih, a snimljeno je još oko 120 vozila u prekoračenju brzine kretanja čiji će vozači  biti naknadno procesuirani.Osim ove, združene, akcije na prostoru ŠRC Jarun provedena je i preventivna akcija „Vozim – ne pijem“ u kojoj su jedan policijski službenik iz Odjela prevencije te dvojica kolega iz II. postaje Prometne policije mladim vozačima i njihovim suputnicima grafičkim materijalima upozoravali na posljedice pijanog upravljanja automobilom.



Stranica