Krim istraživanje: zlouporaba opojnih droga na Jarunu

 

Foto: PU zagrebačka

Danas, 29. svibnja, policijski službenici PU zagrebačke, Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 3 hrvatska državljanina, starosti 28 - 39 godina, državljaninom Bosne i Hercegovine starosti 27 godina i državljankom Bosne i Hercegovine starosti 50 godina tijekom kojeg je zaplijenjeno ukupno 331 gram  amfetamina.

U petak, 27. svibnja, u večernjim satima na području zagrebačkog naselja Jarun policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su, zbog sumnje da se bave preprodajom droga, uhitili dvojicu muškaraca starosti 39 i 28 godina kojom prigodom je kod 28-godišnjaka pronađeno 179 grama amfetamina, a odmah potom su, također zbog sumnje na preprodaju droge, uhićeni 33-godišnji hrvatski državljanin te državljani Bosne i Hercegovine starosti 27 i 50 godina.

Idućeg dana izvršene su pretrage njihovih unajmljenih stanova te je u stanu kojim se koriste 39-godišnji i 28-godišnji osumnjičenici pronađeno 15  grama amfetamina i  vaga, dok je u stanu kojim se koriste 33-godišnji hrvatski državljanin i dvoje državljana Bosne i Hercegovine pronađeno 137 grama  amfetamina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 50-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine na području Sarajeva nabavljala veće količine navedenog narkotika koju je redovnim autobusnim i željezničkim linijama krijumčarila na područje Republike Hrvatske, odnosno u Zagreb gdje je drogu dopremala u stan na području  Jaruna kojim se koriste 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 33-godišnji hrvatski državljanin gdje je dio droge prodavala istima, a dio isporučivala hrvatskim državljanima starosti 28 i 33 godine, koji su ju potom preprodavali na ilegalnom tržištu.

Danas, 29. svibnja,  osumnjičenici su, uz kaznenu prijavu, privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droga, dok je 28-godišnji hrvatski državljanin priveden u Zatvor u Zadru temeljem raspisane potrage od strane Županijskog suda u Zadru zbog izdržavanja kazne zatvora. 

39-godišnji hrvatski državljanin je od ranije evidentiran zbog preprodaje droga, dok su 28-godišnji i 33-godišnji hrvatski državljani evidentirani zbog prijevara i krivotvorenja, a državljani Bosne i Hercegovine nisu do sada evidentirani za počinjenje kaznenih djela.

Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji cijeni se na 33.000 kuna.



Stranica