Načelnici i rukovoditelji ustrojstvenih jedinica PU zagrebačke hodočastili u Krašić

 

Foto: PU zagrebačka

Načelnici i rukovoditelji ustrojstvenih jedinica Policijske uprave zagrebačke i ove su godine u organizaciji Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata hodočastili u Krašić. Već tradicionalno u lipnju mjesecu, 28. lipnja o. g. pod vodstvom zamjenika načelnika PU gosp. Mihaela Varge okupili su se svi rukovoditelji ustrojstvenih jedinica PU zagrebačke u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću. Policijski kapelan vlč. David Klarić služio je misu, a u koncelebraciji je bio vlč. Josip Blažotić, mladi svećenik, koji će mladu misu služiti u istoj crkvi u srpnju mjesecu o.g. Na misi je bila prisutna i ravnateljica Osnovne škole „Kardinal Alojzije Stepinac“ - Krašić gđa. Sandra Šarić, koja je pod misom pročitala  prvo čitanje i pripjevni psalam.

Sveta misa služena je za pokojnog Matiju Stepinca, dugogodišnjeg domaćina ovih susreta i ujedno svećenika koji je osmislio i učvrstio naše međusobno zajedništvo u Krašiću.

Pod misom je svirala i pjevala časna sestra reda Služavki Malog Isusa, koje borave u Krašiću.  

Vlč. Klarić pozdravio je na početku mise sve okupljene rukovoditelje PU zagrebačke i izrazio radost što se ovi susreti u Krašiću nastavlja i što se svake godine utječemo  bl. Alojziju Stepincu, hrvatskom velikanu, blaženiku i mučeniku. U svojoj propovijedi govorio je o smislu kršćanskog života i smislu kršćanske veličine koju je svjedočio blaženi Alojzije Stepinac. Taj smisao koji se mjeri mjerilom križa treba pretočiti u svakodnevni život i rad svakog djelatnika,  poglavito kršćanina  u svom životnom i radnom  okruženju, rekao je policijski kapelan. 
Na koncu mise na sve prisutne, mladomisnički blagoslov, polaganjem ruku, zazvao je ovogodišnji mladomisnik vlč. Josip Blažotić. 

Mjesni župnik, vlč. Josip pozdravio je također hodočasnike PU zagrebačke i u kratkim crtama im iznio život i rad blaženog Alojzija Stepinca. Nakon njegovog izlaganja hodočasnici su obišli muzej blaženog Alojzija Stepinca.

Druženje se nastavilo uz obiteljski stol u „Matinim goricama“, a domaćin je bio svak pokojnog Matije Stepinca gosp. Dubravko Oreb.  Zamjenik načelnika PU gosp. Mihael Varga zahvalio se domaćinu na srdačnom gostoprimstvu i poklonio mu simboličan dar, a domaćin je uzvratio pozivom i dogodine.  


 

 


 



Stranica