Misa zadušnica u PU zagrebačkoj uz spomen svih vjernih mrtvih

 

Foto: PU zagrebačka

Danas, 3. studenoga 2011.god., a sklopu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, vjernici Policijske uprave zagrebačke, svetim misnim slavljem u kapeli „Majke Božje Kamenitih vrata“dostojno su se prisjetili svih vjernih mrtvih, posebno naših pokojnih i nestalih branitelja.

Misu je služio policijski kapelan vlč. David Klarić. U nazočnosti načelnika PU zagrebačke, gosp. Tomislava Buterina, njegova zamjenika gosp. Mihaela Varge, načelnika Sektora i Odjela, misi su nazočili i vjernici, djelatnici Policijske uprave. Već tradicionalno, u prigodi sjećanja na naše poginule i nestale branitelje, s nama su nazočni predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba. 

U propovijedi vlč. Klarić je govorio kako se čovjek brinuo za svoje pokojnike i nastojao im pružiti neku vrstu drugog života pažnjom, brigom i ljubavlju svaki puta kada je pohodio njihova počivališta. Svetkovina Svih svetih i spomen svih vjernih mrtvih kazuje nam da samo onaj koji može priznavati veliku nadu u smrti, može također živjeti životom usidrenim u nadi.  Upravo vjera u vječni život ulijeva kršćanima odvažnost da još snažnije ljube ovu našu zemlju i rade na izgrađivanju jedne budućnosti, da bi joj dali pravu sigurnu nadu, rekao je na kraju svoje propovijedi policijski kapelan.

Nakon mise svi su se uputili u centralnu zgradu Policijske uprave zagrebačke, u Matičinu 4, gdje je upriličena komemoracija za poginule i nestale branitelje ove Policijske uprave. U znak sjećanja na poginule i nestale branitelje načelnik PU zagrebačke gosp. Tomislav Buterin zajedno sa suradnicima položio je vijenac i zapalio svijeću ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. Nakon polaganja vijenca počast su odale obitelji i rodbina poginulih i nestalih branitelja. Završnu molitvu za poginule i nestale policajce izmolio je policijski kapelan vlč. David Klarić.



Stranica