Dovršeno krim. istraživanje – zlouporabe opojne droge

 

Foto: PU zagrebačka

U četvrtak, 1. prosinca, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su tri kriminalistička istraživanja nad dva hrvatska državljanina starosti 25 i 22 godine te jednim crnogorskim državljaninom starosti 35 godina kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 7,5 kilograma droge marihuana.

Kao najznačajnije izdvajamo kriminalističko istraživanje nad crnogorskim državljaninom koji je u srijedu, 30. studenog na autocesti A3 kod naplatne postaje Ivanja Reka, prilikom redovne kontrole, zaustavljen od strane policijskih službenika Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice. Zbog pozitivne reakcije službenog psa za detekciju droga na prisutnost droga, obavljena je pretraga vozila kojim je upravljao te je u posebno prepravljenom spremniku za gorivo pronađeno 6416 grama marihuane, pakirane u 12 paketa.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 35-godišnji crnogorski državljanin na za sada neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane koju je iz Bosne i Hercegovine prokrijumčario u Republiku Hrvatsku radi  daljnje preprodaje.

U preostala 2 kriminalistička istraživanja od osumnjičenika starosti 25 godina oduzeto je 345 grama marihuane, a od osumnjičenika starosti 22 godine 900 grama marihuane.

Sva trojica osumnjičenika privedena su u pritvorsku policijsku jedinicu dok su kaznene prijave zbog preprodaje droga podnijete nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Vrijednost  zaplijenjene droge cijeni se na 140.000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos.



Stranica