Adventska duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

 

Foto: PU zagrebačka

Adventska  duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke koji rade u ustrojstvenim jedinicama PP Velika Gorica i PAP Pleso održana je (12. prosinca o. g.) u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici. Djelatnici su imali mogućnost za svetu ispovijed, a ispovijedao je i vlč Josip Ružman, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca.

Nakon ispovijedi  slijedila je sveta misa koju je služio policijski kapelan  vlč. David Klarić. Na početku mise župnik vlč. Josip pozdravio je sve prisutne i poželio im dobrodošlicu.

Policijski kapelan vlč. David Klarić nastavljajući duhovnu obnovu,  slavljenjem mise, u homiliji je propovijedao, a na temelju evanđelja Mt 11, 28-40: „Isus nam govori kako je njegov križ lagan i njegovo breme slatko. Ne čini li nam se to čudnim. Kroz cijelu povijest Crkve vidimo kako oni ljudi koji su pokušavali biti uz Boga i nositi križ nisu prošli dobro. Primjere za to imamo od prvih kršćana pa sve do prije petnaestak dana ubijene hrvatske redovnice. Kako to onda Isus kaže da je njegov križ lagan i breme slatko. O čemu se zapravo radi? Nositi križ s ljubavlju čini križ lakšim.“

 „Budite učitelju svojoj djeci i mladima, kao i kolegama s kojima radite da nose svoje križeve s ljubavlju“

Euharistijsko slavlje animirao je i glazbeno upotpunio sam župnik vlč. Josip Ružman.

Zajedništvo i druženje nastavljeno je nakon mise u župnoj prostoriji uz obiteljski stol kojeg je pripremio župnik  vlč. Ružman.



Stranica