Dovršeno krim istraživanje – zlouporaba opojnih droga

U četvrtak, 12. siječnja policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31- i 32-godišnjakom zbog osnove sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Osumnjičenici su uhićeni u srijedu, 11. siječnja, na području Trešnjevke. Tom prilikom je pronađeno 3 kilograma marihuane (u tri paketa) u ruksaku koji je 31-godišnjak nosio na leđima. Tijekom daljnjeg postupanja obavljena je pretraga u stanu tog istog 31–godišnjaka gdje je pronađen još jedan kilogram marihuane, dok je  pretragom stana drugog osumnjičenika pronađeno dodatnih 812 grama marihuana i digitalna vaga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 31–godišnji muškarac nabavljao veće količine marihuane koju bi zajedno s 32–godišnjakom prodavao na ilegalnom zagrebačkom tržištu.   Vrijednost zaplijene je oko 80 000 kuna, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv oba je osumnjičenika podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu te su privedeni u pritvorsku jedinicu policije.

Prvoosumnjičeni je do sada evidentiran zbog kaznenih djela protiv imovine, krivotvorenja isprava i zlouporabe droga, dok 32– godišnjak nije evidentiran.



Stranica