Tematska tiskovna - razbojništva

 

Foto: PU zagrebačka

U prostorijama Uprave održana je tematska tiskovna konferencija na temu- Razbojništva.

Pomoćnik načelnika Sektora kriminalističke policije Damir Maračić naveo je da je na području Uprave u 2011. godini evidentirano 796 razbojništava, te da je oko 30 % riješeno.

Naglasio je da su, prijave građana i njihova prva saznanja, od velike važnosti u razjašnjavanju razbojništava, te da građani, s punim povjerenjem, prijavljuju ovakve događaje policiji.

U prošloj je godini zabilježen povećani broj razbojništava u poslovnicama za otkup plemenitih kovina, koje su uspješnim kriminalističkim istraživanjima većim dijelom i riješene. Stoga pravnim ili fizičkim osobama, koje su oštećene ovim teškim kaznenim djelom, savjetujemo da, osiguranjem objekata (fizičkom ili tehničkom zaštitom)  i samozaštitnim ponašanjem zaposlenika, onemoguće eventualne počinitelje razbojništava u svom naumu.

Upute o samozaštitnom ponašanju od napada razbojnika nalaze se na izdanom letku Uprave.

Načelnica Odjela prevencije Marija Goatti Matijević navela je neke savjete za prevenciju razbojništava, te da će u četvrtak, 26. siječnja  od 13 do 17 sati, u prostorijama Informativnog centra za prevenciju, Savska cesta 34-36, biti održano savjetovanje na ovu temu.  



Stranica