Finale kupa RH GNK Dinamo –NK Osijek

Jučer od 18 -19,50 sati na stadionu Maksimir (Maksimirska ulica 128) odigrana je nogometna utakmica finale KUP-a RH između GNK Dinamo i NK Osijek na kojoj je bilo nazočno oko 8000 gledatelja, od kojih 350 gostujućih navijača.

Za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije V.PP Medvešćak privedeno je 10 gostujućih navijača,od kojih petorica zbog prekršaja iz člana 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, jedan zbog prekršaja iz člana 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i člana 4. ZOSNŠN. A nakon odigrane nogometne utakmice, oko 20,20 sati, došlo je do kaznenog djela sudjelovanja u grupi koja sprječava ili napada služenu osobu od četvorice navijača. Osumnjičeni (1995., 1985., 1986. i 1988.) su policijske službenike napali tjelesnom snagom i, zasad, neutvrđenim predmetima.

Četvorica policajaca i dvojica navijača su lakše ozlijeđeni, nad osumnjičenima je uporabljena tjelesna snaga i sredstva za vezivanje i privedeni su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. U Jedinici za zadržavanje i prepratu ukupno je zadržano 7 osoba (trojica punoljetnih napadača uključeni), jedna maloljetna osoba je zadržana u Domu za odgoj djece i mladeži, dok su dvije osobe puštene.


 

Jučer od 18 -19,50 sati na stadionu Maksimir (Maksimirska ulica 128) odigrana je nogometna utakmica finale KUP-a RH između GNK Dinamo i NK Osijek na kojoj je bilo nazočno oko 8000 gledatelja, od kojih 350 gostujućih navijača.

Za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije V.PP Medvešćak privedeno je 10 gostujućih navijača,od kojih petorica zbog prekršaja iz člana 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, jedan zbog prekršaja iz člana 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i člana 4. ZOSNŠN.  A nakon odigrane nogometne utakmice, oko 20,20 sati, došlo je do kaznenog djela sudjelovanja u grupi koja sprječava ili napada služenu osobu od četvorice navijača. Osumnjičeni (1995., 1985., 1986. i 1988.) su policijske službenike napali tjelesnom snagom i, zasad, neutvrđenim predmetima.

Četvorica policajaca i dvojica navijača su lakše ozlijeđeni, nad osumnjičenima je uporabljena tjelesna snaga i sredstva za vezivanje i privedeni su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.  U Jedinici za zadržavanje i prepratu ukupno je zadržano 7 osoba (trojica punoljetnih napadača uključeni), jedna maloljetna osoba je zadržana u Domu za odgoj djece i mladeži, dok su dvije osobe puštene.



Stranica