Dovršeno krim istraživanje - razbojništva

Policijski službenici Policijske postaje Sesvete proveli su kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva, prvo 21. svibnja ove godine u trgovini u Dugoselskoj ulici, a drugo 25. svibnja u cvjećarni na Kobiljačkoj cesti. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni maloljetnik 21. svibnja oko 19,30 sati došao u dućan u Dugoselskoj ulici dok je 51-godišnja zaposlenica bila sama te je odmah po ulasku, držeći u ruci plastični pištolj, od oštećene zatražio novac. S prodajnog pulta uzeo je prijenosnu kasu s novcem nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.  

Policijski službenici Policijske postaje Sesvete proveli su kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva, prvo 21. svibnja ove godine u trgovini u Dugoselskoj ulici, a drugo 25. svibnja u cvjećarni na Kobiljačkoj cesti. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni maloljetnik 21. svibnja oko 19,30 sati došao u dućan u Dugoselskoj ulici dok je 51-godišnja zaposlenica bila sama te je odmah po ulasku, držeći u ruci plastični pištolj, od oštećene zatražio novac. S prodajnog pulta uzeo je prijenosnu kasu s novcem nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Osumnjičeni je nakon nekoliko dana tj. u petak, 25. svibnja oko 16,45 sati došao u cvjećarnu u  Kobiljačkoj dok su se unutra nalazile 27-godišnja zaposlenica i 53-godišnjakinja prišao prodajnom pultu s plastičnim pištoljem te zatražio novac. Zaposlenica mu je predala metalnu prijenosnu kasu s pulta nakon čega se osumnjičeni udaljio iz cvjećarne te u blizini odbacio kasu i plastični pištolj, a policijski službenici su ga zatekli u Ulici A.K. Miočića i doveli u službene prostorije. Ukupna šteta ovim kaznenim djelima iznosi 1700 kuna, a osumnjičeni je po dovršenom istraživanju odveden u pritvorsku policijsku jedinicu.  

Također su policijski službenici PP Sesvete dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog osnova sumnje da je 25. svibnja ove godine oko 16,35 sati počinio razbojništvo u Ninskoj ulici u poslovnici za otkup plemenitih metala. Utvrđeno je da se osumnjičeni osobnim automobilom škoda fabia zagrebačkih registracijskih oznaka dovezao do navedene poslovnice te dok je kod sebe imao plastični pištolj, od 28-godišnje zaposlenice zatražio da mu preda novac. Oštećena mu je predala oko 10 000 kuna, nakon čega se osumnjičeni udaljio osobnim automobilom i dovezao u Zagreb gdje je u naselju Sigečica u metalni kontejner odbacio plastični pištolj, a potom se odvezao na adresu stanovanja gdje je odložio otuđeni novac. Po završenom istraživanju odveden je pritvorskom nadzorniku.

 



Stranica