Misa zadušnica u PU zagrebačkoj uz spomen svih vjernih mrtvih

Foto : PUZ

 

U sklopu obilježavanja Dana mrtvih o blagdanima Svih svetih i Dušnog dana vjernici Policijske uprave zagrebačke, svetim misnim slavljem, u kapeli „Majke Božje Kamenitih vrata“ dostojno su se prisjetili svih vjernih mrtvih, posebno naših pokojnih i nestalih branitelja.

Misu je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Na misi je uz vjernički puk zagrebačke policije bio i načelnik gosp. Goran Burušićs užim kolegijem PU zagrebačke. Već tradicionalno, u ovakvim prigodama sjećanja na naše poginule i nestale branitelje zajedno s nama bili su i predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba. 

U slici dvorane posljednje večere u kojoj su bili okupljeni učenici oko Isusa, slikovito je don Marin Drago Kozić ocrtao stanje pojedinca u kojima se ispreplitalo i dobro i zlo. Pomoćnik koji je prisutan od početka, Duh Sveti, pomagao je da ponos možemo nadvladati poniznošću, da možemo pobijediti mržnju. On nas potiče da živimo životom usidrenim u nadi da ćemo ostati u Njegovoj ljubavi. A za sve to potrebna je vjera koju nam On, Pomoćnik, Duh Sveti, jača i stalno nas potiče da budemo i mi ponosni u svojoj vjeri.

Mnogi na koje danas ovdje mislimo i kojima danas zahvaljujemo na njihovoj žrtvi, bili su nam vrlo blizi. To su u prvom redu poginuli i nestali branitelji naše Policijske uprave. Poznajemo njihove čežnje, njihove vlastitosti, njihovu ljubav, želje, radosti i oduševljenja. Doživjeli smo s njima lijepe trenutke života. Svetkovina Svih svetih i spomen svih vjernih mrtvih kazuje kako se čovjek brinuo za svoje pokojnike i nastojao im pružiti neku vrstu drugog života pažnjom, brigom i ljubavlju svaki puta kada je pohodio njihova počivališta. Vjera u vječni život ulijeva kršćanima nadu a na nama je da milosrdnog Oca molimo za naše pokojne, rekao je u propovijedi policijski kapelan

Nakon mise svi su se uputili u centralnu zgradu Policijske uprave zagrebačke, u Matičinu 4, gdje je upriličena komemoracija za poginule i nestale branitelje ove Policijske uprave. U znak sjećanja na poginule i nestale branitelje načelnik PU zagrebačke gosp. Goran Burušić zajedno sa suradnicima položio je vijenac ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. Nakon polaganja vijenca počast su odale obitelji i rodbina poginulih i nestalih branitelja. Završnu molitvu za poginule i nestale policajce izmolio je policijski kapelan.



Stranica