Ravnateljstvo policije i PU zagrebačka o akciji „Mir i dobro“

 

Foto: PU zagrebačka

Danas je u prostorijama PU zagrebačke održana zajednička tiskovna konferencija Ravnateljstva policije i PU zagrebačke u vezi akcije „Mir i dobro“.
Voditelj Odjela za osiguranja javnih okupljanja u Ravnateljstvu policije Stjepan Cavrić naglasio je da MUP provodi niz preventivnih akcija u suradnji s odgojnim ustanovama i vjerskim predstavnicima, a sve u cilju značajnog smanjenja nesreća tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana. Apelirao je roditeljima i prosvjetnim zaposlenicima da svojim nadzorom djece smanje neželjene štetne posljedice prilikom korištenja pirotehničkih sredstava.
Načelnik Sektora za inspekcijske poslove MUP-a Avgustin Pavičić naveo je zakonsku vremensku ograničenost u vezi stavljanja u promet pirotehničkih sredstava I, II i III razreda te upozorio na korištenje samo onih koji imaju adekvatnu deklaraciju i upute na hrvatskom jeziku te na kupovinu pirotehničkih sredstava samo u ovlaštenim prodavaonicama.
Damir Bogdanović, iz Uprave policije i Tomislav Vukoja, iz Protueksplozijske službe Ravnateljstva policije ukratko su naveli prošlogodišnje rezultate akcije te posljedice nestručnog korištenja pirotehničkih i eksplozivnih sredstava.
Iz PU zagrebačke, načelnik Sektora policije Davor Posilović i načelnica Sektora upravnih i inspekcijskih poslova Branka Šepac Blažanović iznijeli su razvrstavanje pirotehničkih sredstava po razredima te zakonsku regulativu u vezi sa skladištenjem i stavljanjem u promet pirotehničkih sredstava i novčane sankcije prema fizičkim i pravnim osobama.
 
Naglašena je najbolja preventiva-nekorištenje pirotehničkih sredstava, kako bi predstojeći blagdani protekli u slavljeničkom i veselom raspoloženju, bez neželjenih štetnih posljedica.
  



Stranica