Hodočašće djelatnika i vjernika Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke u Bjelovar i Grabovnicu kraj Čazme

 

Foto: PU zagrebačka

Četrdesetak djelatnika PU zagrebačke, vjernika kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, predvođeni svojim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem, hodočastili su 15. prosinca o. g. u Bjelovar i Grabovnicu kraj Čazme.

Prva postaja našeg hodočašća bio je grad Bjelovar u kojem smo razgledali katedralu sv. Terezije Avilske. Katedralni župnik, mons. Stjepan Ptiček pozdravio je hodočasnike u ime biskupa Bjelovarsko – križevačke biskupije mons. Vjekoslava Huzjaka. Također, upoznao nas je s kratkom poviješću ove mlade biskupije, koju je utemeljio  5.  prosinca 2009. papa Benedikt XVI. s prvim biskupom Vjekoslavom Huzjakom.  

U bjelovarskoj katedrali policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je svetu misu. S obzirom da smo u vremenu Došašća, iščekivanja rođenja Kristova,  pozvani smo utvrđivati se u nadi i zauzimanju za konačno ispunjenje onog dolaska na kraju svih vremena, istaknuo je naš policijski kapelan. 

Put nas je vodio dalje prema Grabovnici kraj Čazme. Božićna bajka, koju smo doživjeli na imanju obitelji Salaj, dojmila je sve hodočasnike. Kao mali, Zlatko Salaj  maštao je o ukrašenom  boru, danas pod stare dane na svojoj okućnici ima osamsto ukrašenih stabala. Lampice ne samo da krase stabla i grmove, već kuće i zgrade, ograde i staze. Zapravo cijelu okućnicu. U znak sjećanja na naš posjet poklonili smo obitelji Salaj jednu umjetničku sliku na kojoj su se potpisali svi hodočasnici.

Nakon vatrometa, kojim obitelj Salaj počasti svoje goste, uputili smo se prema Zagrebu gdje je završilo ovo prekrasno druženje naših djelatnika, vjernika.

 



Stranica