Duhovna korizmena obnova „Za križem“

Foto: PU zagrebačka 

Već  tradicionalno se u Policijskoj kapelaniji „Majke Božje Kamenitih vrata“ održava jednodnevna korizmena duhovna obnova, koja je bila 2. travnja, a vodio ju je kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić. Tema duhovne obnove bila je: „Za križem“, a odvijala se u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u selu Gora na Banovini u sisačkoj biskupiji. Upravitelj župe i rektor preč. Paško Glasnović dočekao nas je i predstavio pred župnom zajednicom i upoznao nas s poviješću župe.

Prije mise naši vjernici, uz asistenciju bogoslova Vojne biskupije Ivana i Branka koji su bili s nama na korizmenoj duhovnoj obnovi, predvodili su pobožnost križnoga puta. Nastavilo se sa slavljenjem svete mise koju je slavio policijski kapelan don Marin. U propovijedi je govorio o križu Isusovom i o vlastitom križu. “Samo preko križa mi možemo doživjeti spasenje. Križ nije kraj i to upravo slavimo sada u vrijeme korizme. Jer korizma je vrijeme koje nam Crkva daje da se preispitamo, jer nasljedovati Isusa Krista iz Nazareta znači nasljedovati ga u svemu pa i u križu. Zato i ova duhovna obnova odvija se pod geslom  „Za križem“da sve što činimo činimo s križem, da u svakom trenutku budemo svjesni da trebamo biti nositelji križa, kako vlastitog križa, tako i našeg zajedničkog križa kako bi shvatili da križ za nas nije izvor prokletstva nego je za nas izvor blagoslova“, istaknuo je don Marin.

Po povratku zaustavili smo se u Marinbrodu gdje nam se pridružio g. Ivo Žinić župan Sisačko moslavačke županije i upoznao nas s o nekim istinama o Domovinskom ratu na tom području.    

Nadalje, posjetili smo župu Sv. Ivana Nepomuka u Glini i Župu Sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu. Don Marin nas je upoznao s ratnim zločina kojeg su počinili srpski agresori nad tamošnjim Hrvatima i crkvama sisačke biskupije.