Uspješna suradnja kineskih i hrvatskih policajaca

 Foto, video: PU zagrebačka

U srijedu, 15. kolovoza policijski službenici Narodne Republike Kine završili su svoje aktivnosti u sklopu projekta pod nazivom „Sigurna turistička sezona“, koje su provodili s policijskim službenicima I. policijske postaje Zagreb.

U mjesec dana u zajedničkim policijskim ophodnjama na području I. policijske postaje Zagreb sa svojim hrvatskim kolegama imali su priliku u svakodnevnoj komunikaciji s kineskim turistima olakšati im komunikaciju ali ujedno i pružati osnovne informacije gostima Zagreba.

Zajednička policijska ophodnja pokrenula je i realizirala inicijativu oko izrade pisanih kartica s uputama na kineskom i engleskom jeziku. Što je prepoznato i pokazalo se iznimno korisno u praksi i to u situacijama kada je kineskim turistima bila potrebna pomoć policije, bilo da je riječ o gubitku dokumenata ili u sličnim situacijama.

Doprinos zajedničkih policijskih ophodnji na području Zagreba svakako je utjecalo na ciljeve projekta, a to je postizanje maksimalne sigurnosti tijekom turističke sezone.

Kako je bilo zadnjih mjesec dana najbolje govore fotografije i zajednička video poruka…



Pisane vijesti