Prijevarom prodavao pravo na korištenje grobnog mjesta

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio tri  kaznena djela prijevare. Policijski službenici s Medveščaka su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 33-godišnjak u kolovozu i  listopadu 2018. godine s 57-godišnjakinjom i 54-godišnjakinjom potpisao Ugovor o ustupanju grobnog mjesta na Gradskom groblju u Zagrebu za što su mu oštećene isplatile 1400 eura i 10.000 kuna. Kada su oštećene osobe od Zagrebačkog holdinga, Podružnice Gradska groblja zatražile upis prava vlasništva, obaviještene su da se upis prava vlasništva ne može provesti  jer je osumnjičeni  sklopio Ugovor o pravu ustupa grobnog mjesta s više osoba i već je druga osoba bila upisana kao korisnik prava grobnog mjesta. 
U listopadu 2018. godine osumnjičeni je od 28-godišnjakinje posudio 5000 kuna, a kao osiguranje povrata pozajmice s njom je potpisao Ugovor o ustupanju prava korištenja grobnog mjesta. Kada je 28-godišnjakinja zatražila upis prava vlasništva obaviještena je da upis nije moguće provesti jer je pravo ustupa uz novčanu nadoknadu protivno važećim propisima.
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 25.000 kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu je dostavljeno posebno izvješće.
 


Stranica