Osumnjičena za drsku krađu i četiri krađe na Medvešačku

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo „Teška krađa“ i četiri kaznena djela „Krađa“.
 
Sumnja se da je 30. prosinca 2018. godine u Ulici kneza Borne na Medveščaku prišla oštećenom državljaninu Singapura koji se ispred hotela nalazio s više putnih torbi, čiju je nepažnju iskoristila iako je bilo i drugih gostiju u blizini, otvorila jednu od njegovih torbi iz koje je otuđila mobitel, čime ga je oštetila za oko 3500 kuna. Također, sumnja se da je u prosincu 2018. godine i u siječnju 2019. počinila tri krađe i to u tramvajima, na način da je prilazila oštećenima i iskorištavala gužvu te otuđivala novčanike iz torbi. Jednu krađu je počinila na način da je prišla oštećenoj državljanki Vijetnama te iskoristila njezinu nepažnju i zauzetost koferima i torbama, te joj iz ruksaka na leđima otuđila novčanik s novcem i bankovnim karticama. Sveukupna nastala šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko  5100 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici protiv osumnjičene su podnijeli  posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 


Stranica