Osumnjičeni za provalu

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje državljana Makedonije (42, 36, 36) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Teška krađa“.
Sumnja se da su 5. veljače 2019. godine u utorak između 12 i 14 sati došli do stambene zgrade na Trešnjevci i podesnim predmetom polomili bravu na ulaznim vratima stana 65-godišnjakinje, ušli u stan, ispremetali predmete i otuđili nakit.
Osobe osumnjičene za počinjenje ovog kaznenog djela, članovi su kriminalne organizacije iz Makedonije. Poznato je da su kaznena djela već činili na području više država Europske unije, dok do sada nisu evidentirani kao počinitelji kaznenih djela u Hrvatskoj, a u kojoj su sada uhićeni. U Zagrebu su boravili u iznajmljenoj sobi u kojoj su držali alat i dio ukradenih predmeta. Policijski službenici, uhićenjem osumnjičene trojice, spriječili su daljnje činjenje provala u domove.
Materijalna šteta nije utvrđena.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavljeno je posebno izvješće. 
 

Stranica