Međunarodna Britanska škola podružila se s policijom

U razdoblju od 28. do 31. siječnja 2019. godine, održana su preventivna predavanja za učenike u Međunarodnoj britanskoj školi „Vedri obzori“ u Zagrebu, Sveti Duh 122 te u službenim prostorijama II. policijske postaje Zagreb.
Učenici prvog razreda, u svojoj su školi sudjelovali u preventivnom programu pod nazivom  „Sigurno u prometu“, tijekom kojeg ih je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke, Službe prevencije kroz interaktivnu radionicu podsjetili na prometna pravila i osnove sigurnog ponašanja u prometu, posebice kada u prometu sudjeluju kao mali pješaci i biciklisti.
Osim što su prvašići kroz njima zanimljiv i edukativan način „popričali“ s policajcem Mislavom, njihovi nešto stariji školarci, učenici 4-ih razreda u sklopu su preventivnog programa „Mogu ako hoću 1“  posjetili II. policijsku postaju Zagreb na Črnomercu. Dolaskom u "pravu" policijsku postaju, dočekao ih je kontakt policajac Anto Dujić koji ih je zajedno s policijskim službenikom Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke upoznao s radom jedne od najvećih policijskih postaja u gradu. Naučili su i vidjeli, gdje rade policajci, kako rade i koju tehniku u svom radu koriste. Kada se već pruži takva prilika da možete razgovarati s policajcima, pitali su i dobili odgovore što je sve opasno i ono najbitnije kako biti pažljiv i oprezan odnosno kako se zaštiti ali ako je potrebno nazvati 192 jer na tom se broju javljaju oni koji znaju kako im pomoći.
Niti učenici 6-ih razreda nisu bili zaboravljeni. Oni su u okviru preventivnog programa „Prevencija i alternativa“ , pošto su već veliki, „ozbiljno“ razgovarali na teme ovisnosti, vandalizma, nasilničkog ponašanja kao i o svim rizičnim ponašanjima i izazovima s kojima se mogu susresti tijekom odrastanja. Odabirom pozitivnih društvenih vrijednosti, život je ljepši, a povjerenjem u bliske osobe i policiju, nema tog problema koji se ne može riješiti – zajednički je zaključak na kraju.
Iako Policijska uprava zagrebačka te preventivne projekte provodi već dugi niz godina i nije neka novost, ali ako ne zaboravimo napomenuti da su ovom prilikom  bila održana na engleskom jeziku? To je vijest.

Stranica