Međunarodni dan solidarnosti – Policija u blagdanskom druženju s djecom Kuće Svete Tereze od Malog Isusa

FOTO: PUZ

U prosincu, mjesecu radosti, slavlja, druženja, topline i darivanja ujedno  20. prosinca obilježavamo i Međunarodni dan ljudske solidarnosti koji ima za cilj promicanje kulture solidarnosti i dijeljenje vrijednih resursa. Međunarodni dan ljudske solidarnosti  podsjetnik je ljudima na važnost zajedništva koja zajedno sa solidarnošću povezuje  i ujedinjuje ljude i narode. Razvijanje te osobine kod djece, ulaganje je u zajedničku budućnost svih nas. Važno je učiti djecu da pomažu jedni drugima, da se raduju tuđim uspjesima i suosjećaju s drugima.
Upravo zato, policija je, odnosno  Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova i Policijska uprava zagrebačka, a čiji je ujedno i slogan „sigurnost i povjerenje“ organizirala obilježavanje tog dana, u prostoru Doma za nezbrinutu djecu u Kući Svete Terezije od Malog Isusa za djecu štićenike,  jednu od najranjivijih skupina u društvu.
Druženje policije i štićenika Doma uveličao je i Djed Božićnjak. Policija, osim što kroz rad s djecom osnažuje njihovo povjerenje u policajca-prijatelja i pomagača, gotovo uvijek koristi priliku da ih , na njima prilagođen način educira o samozaštinom ponašanju.  Pa su tako, o prometnim znakovima i kulturi ponašanja u prometu, djeca ovaj put učila od Djeda Božićnjaka. Kada se, zajedno s policajcima, uvjerio da znaju sve o prometu, darivao je svakog od njih. Naši najmanji, tijekom ovog prigodnog druženja i edukacije, najčešće su bili zainteresirani i najviše pitanja postavili upravo o tome što i kako radi policajac.

Stranica