​Osumnjičeni za krađu i teške krađe

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe starosti 19 i 32 godine radi osnova sumnje da  su zajedno počinili tri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem, te mlađim zbog sumnje da je sam počinio kazneno djelo „Krađa“ i dva pokušaja kaznenog djela „Teška krađa“ provaljivanjem.
 
Naime, sumnja se da je 19-godišnjak, 26. prosinca 2018. godine između 21 i 21.15 sati u Oreškovićevoj ulici ušao u dvorište obiteljske kuće gdje je prišao pomoćnoj prostoriji koja se nalazi u sklopu kuće.
 
 Nadalje, potiskivajući vrata nasilno ih je otvorio, ušao unutra nakon čega se udaljio da pri tome ništa nije otuđio. Dana 20. rujna 2018. godine između 13 i 15 sati u Ulici Karla Metikoša, na parkiralištu ispred trgovine osumnjičeni su zajedno prišli nezaključanom vozilu marke Opel Movano, riječkih registarskih oznaka, vlasništvo leasing poduzeća, gdje su otvorili vrata tovarnog prostora te otuđili razni alat i to dvije kutne brusilice, udarnu bušilicu s pripadajućom kutijom, te akumulatorsku bušilicu.
 
Također, od 1 . do 2. rujna 2018. godine između 16 i 7 sati u Kovačićevoj ulici zajedno su prišli zaključanom vozilu marke Fiat Doblo, riječkih registarskih oznaka, gdje su pomoću alata obili bravu na prtljažnim vratima te iz unutrašnjosti otuđili više komada kave, čaja, meda, šećera, čokolade, čokoladnog preljeva i kartonskih čaša.
 
Od 5. do 7. listopada 2018. godine između 17 i 19 sati u Stonskoj ulici, isto kao i prethodni put osumnjičeni su prišli vozilu marke Peugeot Partner, krapinskih registarskih oznaka, gdje su razbili prozorsko staklo na vratima tovarnog prostora vozila te kroz nastali otvor otuđili bušilicu s pripadajućim koferom. 
 
Nadalje se sumnja da je 19-godišnjak između 17. i 19. prosinca 2018. godine između 13 i 11.30 sati sam došao u Ulicu Ivice Drmića, popeo se na terasu balkona stana gdje je prikladnim alatom obio vrata i ušao u stan, nakon čega je otišao ništa ne otuđivši. Ujedno 18. prosinca 2018. godine između 7.30 i 17.15 sati u istoj ulici na identičan način, popeo se na terasu balkona i prikladnim alatom obio vrata te iz stana otuđio ruksak.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 11.300 kuna.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju podnijeto je posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica