Osumnjičene za krađu u tramvaju

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 35 i 25 godina, obje državljanke BiH, zbog osnova sumnje da su počinile dva kaznena djela „Krađa“.

FOTO: Ilustracija
 
Naime, sumnja se da su 4. ožujka 2019. godine oko 17 sati, po prethodnom dogovoru, za vrijeme vožnje u tramvaju na relaciji od Autobusnog kolodvora do Branimirove ulice iskoristile nepažnju oštećene državljanke Indonezije te su joj iz torbice koju je nosila preko ramena otuđile novčanik s novcem i dokumentima, na način da je 36-godišnjakinja svojim tijelom zaklanjala 25-godišnjakinju od pogleda drugih putnika u tramvaju, dok je 25-godišnjakinja otuđila novčanik. Neposredno nakon toga, na isti način kao i prethodni put prišle su državljanki Južne Koreje te na identičan način otuđile novčanik s dokumentima i novcem iz torbice koje je i ona nosila preko ramena. Neposredno nakon počinjenja kaznenog djela uočili su ih policijski službenici, kod osumnjičenih su pronašli otuđene novčanike i novac te ih doveli u službene prostorije policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičene su u zakonskom roku predane pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je Općinskom državnom odvjetništvu.
 

Stranica