Osumnjičen za pomaganje počinitelju kaznenog djela

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela“.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je točno neutvrđenog dana i vremena tijekom 2018. i 2019. godine osumnjičeni sakrivao 27-godišnjaka za kojeg je znao da je osuđen na više kazni zatvora zbog kaznenih djela „Prijetnje“,  „Iznude“ te „Nanošenje teških tjelesnih ozljeda“, te da je za istim raspisano više potraga s mjerom „uhititi“ od strane Županijskih sudova, državnih odvjetništva i policije, nakon čega je 27-godišnjak zajedno sa svojom obitelji 25. siječnja 2019. godine oko 10 sati došao u zdravstvenu ustanovu gdje je prijetio i oštetio inventar, a nakon čega su njegovi članovi obitelji uhićeni, a on je pobjegao s mjesta događaja.
 
U vremenu od 25. siječnja do 24. veljače 2019. godine osumnjičeni 28-godišnjak iako je znao da 27-godišnjaka traži policija, vozio u svojem osobnom automobilu, te ga skrivao na raznim mjestima na području grada Zagreba, dok nisu zaustavljeni po policijskim službenicima što je objavljeno na stranicama Policijske uprave zagrebačke.
 
Nakon kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica